Ruotoistenmäki - Ruotanen

Ruotoistenmäen sukuseuran jäsenet

Nykyiset Ruotoistenmäen sukuseuran jäsenet ovat alenevassa polvessa 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa eläneen neljän Ruotoistenmäen veljeksen, Martin, Matin, Juhon ja Pekan jälkeläisiä. Veljeksiä oli alun perin seitsemän, mutta vain nämä neljä jatkoivat sukua.

Ruotoistenmäen veljeksistä Pekka, (1863-1896, vaimo Reetta Ranni) lyhensi nimensä Ruotaseksi. Ruotasen lisäksi myös Leppäsiä kuuluu tähän sukuhaaraan.

Matti (1857-1926) ja Liisa (os. Laukka) jälkeläisiin kuuluu Kiuruvedellä olevia Hyvösiä, Pellonpään Hyvösiä sekä Niskaloita. Alenevassa polvessa suvun jäseniä ovat Kuusistot, Holapat, Niemelät, Ruotaset, Vesajoet, Mantilat, Pokelat, Oravakankaat, Karttunen-Heinoset ja Hautamäet.

Vanhimman veljen Martti (1855-1894) ja Liisa (os. Sammallahti 1858-1948) seitsemästä lapsesta vain kaksi tytärtä jatkoi sukua, Stina Maria Liimatainen ja Hilma Kivilahti. Tätä sukuhaaraa jatkavat Kivilahtien lisäksi Kärkkäiset, Riihimäet, Kouvalaiset, Kotilaiset, Brandenburgit ja Burattinit.

Ruotoistenmäen sukuseuran perustivat Juho (1860-1935) ja Henriika (os. Nybacka 1862-1943) Ruotoistenmäen sukuhaara. Heidän jälkeläisensä jatkoivat sukua nimillä Ruotoistenmäki, Alarinne, Pennanen ja Niemelä. Seuraavassa polvessa suku jatkuu mm. sukunimillä Niemimäki, Saarinen, Pekkarinen, Malvinen, Pennanen, Nissilä, Laatikainen, Komu, Nieminen, Hyvönen, Lehtimäki ja Nyman.

Jäsenlomake

Jäsenlomake puuttuvien henkilöiden ilmoittamista varten: PDF-muodossa tulostamista varten tai DOC-muodossa sähköpostin liitteenä lähetettäväksi. Lomakkeet voi lähettää Markku Lehtimäelle.

© 2006 Mikko Ruotoistenmäki